zondag 2 maart 2008

Routes uitstippelen: de fietsrouteplanner (update 3/3/08)

Twee weekjes gelden schreef ik hier over routeplotters voor hardlopers zoals Map My Run of Afstandmeten. Nu heb ik iets anders ontdekt (misschien voor sommige oud nieuws??). Op de site van de provincie Zuid Holland staat een routeplanner speciaal voor fietsers.
Aangezien ik mijn langere duurlopen toch overwegend loop over fietspaden of vrijliggende fietspaden langs wegen is dit een ideale tool om routes te plannen voor het lopen!
De planner is redelijke gebruiksvriendelijk al moet je misschien even uitzoeken hoe het werkt met routepunten toevoegen, inzoomen en uitzoomen. Het is niet zoals bij de meeste routeplanners dat er aparte controls staan voor de verschillende functie. Alle functies bedien je met de muis en door het aanklikken van tabs bovenin het scherm switch je van de ene functie naar de andere.
Wat natuurlijk ideaal is dat deze routeplanner fietspaden gebruikt, je kan aangeven wat voor een soort gebeid je doorheen wilt lopen, of je voorkeur uitgaat naar fietspaden langs de weg of 'solitaire' fietspaden (zoals ze dat op de site noemen). Erg geschikt voor fietser met net zo goed dus voor hardlopers. Door meerdere route punten te gebruiken kan je perfect een rondjeplannen van de voor jou gewenste afstand. Ook kan je routepunten makkelijk oppakken en verschuiven waardoor je een route snel wat oprekt of inkort. Voor lopers in Zuid Holland: Veel plan en loop plezier!
Zie hieronder een voorbeeldroute vanuit Den Haag zuidwest naar Schipluiden e.v.


toevoeging 3 maart 2008: Ik heb ontdekt dat op de site van de fietsersbond dezelfde planner te vinden is maar dan met Utrecht, Gelderland en een deel van Brabant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten